Kącik smakosza

Andrzejkowe party - kulinarne propozycje


Składniki:

  • Szynka szlachetna z góralskiej spiżarni
  • jajka
  • majonez
  • natka pietruszki

 

  • Boczek wędzony gotowany
  • suszone śliwki
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Proponujemy dwa hity, smaczne i błyskawiczne do zrobienia. Roladki z szynki i koreczki z boczku z wędzoną śliwką.

ROLADKI Z SZYNKI:

Szynkę od Górali pokrój w cienkie plastry. Zawiń plastry z pastą z jajka na twardo, majonezu i zielonej pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.

KORECZKI Z BOCZKIEM:

Plastry boczku pokroić na mniejsze paseczki. Każdą siwkę zwinąć w plasterek, zpiąć wykałaczką. Śliwki zapiekaj w nagrzanym piekarniku przez kilka minut, aż boczek się przyrumieni.

 


©2021 Kabanos
realizacja icenter.pl, PRIM