Andrzejkowe party - kulinarne propozycje
Składniki:
- Szynka szlachetna z góralskiej spiżarni
- jajka
- majonez
- natka pietruszki
- Boczek wędzony gotowany
- suszone śliwki
- wykałaczki
Sposób przygotowania:
Proponujemy dwa hity, smaczne i błyskawiczne do zrobienia. Roladki z szynki i koreczki z boczku z wędzoną śliwką.
ROLADKI Z SZYNKI:
Szynkę od Górali pokrój w cienkie plastry. Zawiń plastry z pastą z jajka na twardo, majonezu i zielonej pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
KORECZKI Z BOCZKIEM:
Plastry boczku pokroić na mniejsze paseczki. Każdą siwkę zwinąć w plasterek, zpiąć wykałaczką. Śliwki zapiekaj w nagrzanym piekarniku przez kilka minut, aż boczek się przyrumieni.
Zobacz również: