SLIDER

Bakłażan grillowany z szynką i mozzarellą


Składniki:

  • 1 bakłażan
  • klika plastrów szynki tradycyjnej od Kojsa firmy Kabanos
  • ser mozzarella
  • pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • przyprawy: sól morska, pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Bakłażana umyj i pokrój w plastry pod lekkim kątem. Przypraw każdy kawałek solą morską i pieprzem czarnym, polej lekko oliwą i ułóż na ruszcie grilla. Kawałki bakłażana piecz, aż każda ze stron się zarumieni. Przełóż plastry na talerz. Pokrój pomidory i ser mozzarella w plastry. Na każdy kawałek bakłażana nałóż plaster pomidora i ser i przykryj szynką. Przełóż teraz wszystkie plastry na ruszt i ponownie opiecz. Gotowe bakłażany przełóż na półmisek. Pokrój drobno natkę pietruszki i wymieszaj z pozostałą oliwą i wyciśniętym czosnkiem. Przypraw solą i świeżo mielonym pieprzem, następnie wymieszaj.  Bakłażany ułożone na półmisku polej aromatyczną oliwą.

Smacznego!


©2021 Kabanos
realizacja icenter.pl, PRIM