Kącik smakosza

Karczek grillowy po hawajsku


Składniki:

  • Karczek grillowy Kabanos
  • 1 puszka ananasów
  • świeże zioła, na przykład oregano, tymianek
  • 1 czerwona cebula średniej wielkości

Sposób przygotowania:

Wyjmij Karczek grillowy Kabanosa z opakowania i przełóż na grilla. Nie musisz go marynować, bo jest już doskonale doprawiony i gotowy do smażenia.
Smaż na średnim płomieniu grilla przez 6-7 minut na każdej stronie - aż będzie wypieczony w stopniu, który tobie odpowiada. Dodaj ananas na grilla i smaż przez 2-3 minuty na każdej stronie.

Podawaj karczek razem z ananasem.Talerz można udekorować krążkami cebuli i świeżym oregano. Danie doskonale smakuje podane z ryżem gotowanym z dodatkiem mleka kokosowego.


©2021 Kabanos
realizacja icenter.pl, PRIM