Kącik smakosza

Mac & cheese z kabanosem dębowym


Składniki:

  • Kabanosy Dębowe od Kabanosa
  • szklanka mleka
  • łyżka mąki
  • 60g masła
  • 150g sera żółtego (mogą być różne rodzaje, najlepiej o wyrazistym smaku)
  • 250g makaronu (najczęściej stosowane kolanka, świderki, muszelki)
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować w sposób podany na opakowaniu. W niedużym garnku rozpuścić masło, wsypać wodę i podgrzewać aż powstanie jednolita masa. Następnie wlać mleko i wymieszać. Gotować mieszając aż całość zgęstnieje do konsystencji budyniu. Powstałą masę beszamelowa zdjąć z ognia, dodać przyprawy i starty ser. Wymieszać, całość powinna szybko się rozpuścić. Po wymieszaniu z sosem makaron jest gotowy do podania.


©2021 Kabanos
realizacja icenter.pl, PRIM