SLIDER

Marynata do mięs


Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 0,5 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżeczka miodu 
  • pieprz

Sposób przygotowania:

W miseczce mieszamy olej, sos sojowy oraz ocet balsamiczny i dokładnie mieszamy, żeby wszystkie ciecze dobrze się połączyły. Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz przyprawy i jeszcze raz wszystko mieszamy. Tak powstałą marynatą nacieramy mięso i marynujemy (pozostawiamy w lodówce, najlepiej przez całą noc - wtedy mięso nabierze wyrazistości).


©2021 Kabanos
realizacja icenter.pl, PRIM