SLIDER

Mini-pizze z ciasta francuskiego z parówką


Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 5 łyżek koncetratu pomidorowego
  • 4 ulubione parówki Kabanos - proponujemy parówki Hot-dog
  • dwie szklanki startego sera mozzarella
  • papryka czerwona
  • 5 pieczarek
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • opcjonalnie - biały sezam

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie rozwiń na blacie. Posmaruj całą powierzchnię ciasta francuskiego koncentratem pomidorowym. Posyp równomiernie suszoną bazylią oraz suszonym oregano. Pokrój parówki w cienkie plastry, z pieczarek usuń nóżkę i kapelusze pokrój również w cienkie plasterki, a paprykę czerwoną - w drobną kostkę. Farsz ułóż równomiernie na cieście. Następnie posyp równomiernie startą mozzarellą, na koniec posyp do smaku solą i pieprzem. Ciasto zawijaj ściśle od dołu do góry. Pokrój w plastry szerokości około 2-3 cm. Ułóż na płasko na papierze do pieczenia. Jajko roztrzep w miseczce, każdą roladę posmaruj z wierzchu rozmieszanym jajkiem. Opcjonalnie - posyp z wierzchu białym sezamem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez około 15-20 minut (chyba, że na opakowaniu ciasta francuskiego napisane są inne instrukcje).


©2021 Kabanos
realizacja icenter.pl, PRIM