SLIDER

Mini wrapy z tortilli z szynką Janosika


Składniki:

  • 2 tortille pszenne (o średnicy ok. 22 cm)
  • ok. 100 g serka twarogowego do smarowania , do serka dodajemy zioła dla podkreślenia smaku
  • 4 duże liście sałaty masłowej lub rukoli
  • 2 do 3 plasterków szynki Janosika “ Z góralskiej spiżarni “
  • 4 plasterki sera żółtego np. cheddar
  • kawałek papryki czerwonej (na 8 cienkich pasków)

Sposób przygotowania:

Tortillę delikatnie podgrzewamy na suchej patelni, tak żeby była miękka.

Następnie tortillę smarujemy cienką warstwą serka i układamy równomiernie pozostałe składniki.
Każdą tortillę ściśle zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę, a lepiej na dłużej.

Serwujemy pokrojone w 3-4 centymetrowe paski wraz z dipem paprykowym lub czosnkowy.


©2021 Kabanos
realizacja icenter.pl, PRIM