Kącik smakosza

Pieczone ziemniaki faszerowane schabem


Składniki:

  • Schab z Komina od Kabanosa
  • ziemniaki
  • sól, pieprz
  • brokuły
  • ser mozzarella
  • czosnek
  • świeża bazylia

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki ze skórką starannie wyszorować, ugorować w mundurkach - w osolonej wodzie. Pokroić na połówki i łyżeczką wybrać miąższ, tak aby zrobić wgłębienie na farsz. Brokuły ugotować osobno - w osolonej wodzie. Czosnek zmiażdżyć w prasce i wymieszać z pokrojonym drobno Schabem z Komina od Kabanosa, serem i miąższem z ziemniaków. Przyprawić do smaku. Połówki ziemniaków napełnić tak powstałą masą. Ułożyć w foremce wysmarowanej masłem i piec 10 minut w 200°C. Potrawę można udekorować świeżą bazylią. Smacznego!

 


©2021 Kabanos
realizacja icenter.pl, PRIM