Pieczone ziemniaki faszerowane schabem
Składniki:
- Schab z Komina od Kabanosa
- ziemniaki
- sól, pieprz
- brokuły
- ser mozzarella
- czosnek
- świeża bazylia
Sposób przygotowania:
Ziemniaki ze skórką starannie wyszorować, ugorować w mundurkach - w osolonej wodzie. Pokroić na połówki i łyżeczką wybrać miąższ, tak aby zrobić wgłębienie na farsz. Brokuły ugotować osobno - w osolonej wodzie. Czosnek zmiażdżyć w prasce i wymieszać z pokrojonym drobno Schabem z Komina od Kabanosa, serem i miąższem z ziemniaków. Przyprawić do smaku. Połówki ziemniaków napełnić tak powstałą masą. Ułożyć w foremce wysmarowanej masłem i piec 10 minut w 200°C. Potrawę można udekorować świeżą bazylią. Smacznego!