strona główna - Kaszanka z owocową nutą

Kaszanka z owocową nutą

wstecz

 

Do jej przyrządzenie potrzebne będą:

 

• 1/2 kg kaszanki,
• 2 średnie cebule
• 150 g boczku wędzonego
• 2 jabłka
• majeranek, tymianek
• sól i pieprz

 

Kaszankę kroimy w grube plastry, boczek w paski, obrane jabłka w ósemki, cebule w cienkie talarki.

Cebulę mieszamy z oliwą, doprawiamy solą i pieprzem.

Na tacce aluminiowej układamy naprzemiennie cebulę, kaszankę, jabłka i boczku.

Posypujemy majerankiem i tymiankiem . Dla lepszego efektu tackę przykrywamy folią.

Pieczemy na ruszcie przez około 20 minut. Podajemy z chrupiącą bagietką .                   

                                                                                                                                        SMACZNEGO!

wstecz