SLIDER

Szparagi w szynce z dipem z parmezanu


Składniki:

  • zielone szparagi
  • kilka plastrów szynki
  • parmezan
  • suszone pomidory, marynowane
  • świeża bazylia
  • jogurt
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szparagi gotujemy ok. 3-4 minuty, aż będą półtwarde. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.

Każdą gałązkę zawijamy w plaster szynki. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub na tacce grillowej,

smarujemy delikatnie oliwą i zapiekamy / w piekarniku lub na grillu /.
Dip: pomidory kroimy w drobną kostkę, parmezan ścieramy na tarce, bazylię siekamy.

Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem.
Tak przygotowane szparagi najlepiej smakują na ciepło z dipem.


©2021 Kabanos
realizacja icenter.pl, PRIM