SLIDER

Szynka na kilka sposobów


Składniki:

1. ROLADKI Z SZYNKI GRUSZKĄ / MELONEM]

  • gruszka lub melon
  • kilka plastrów Szynki z Podhala firmy Kabanos
  • ogórek zielony
  • cytryna

2. MINI WRAPY Z TORTILLI Z SZYNKĄ

  • 2 tortille
  • serek twarogowy do smarowania
  • sałaty masłowa lub rukola
  • kilka plasterków Szynki z Jabłonki firmy Kabanos
  • kilka plasterków sera żółtego np. cheddar
  • cienkie plastry czerwonej papryki


3. FASZEROWANE ROLADKI Z SZYNKI

  • 6-8 plasterków szynki upieczonej z Góralskiej Spiżarni
  • ok 300 g twarożku
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek natki pietruszki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. ROLADKI Z SZYNKI GRUSZKĄ / MELONEM
Owoc kroimy w łódeczki , skrapiamy sokiem z cytryny, nakładamy szynkę i zawijamy cienkim plastrem ogórka. Podajemy z sałatką i grzankami.

2. MINI WRAPY Z TORTILLI Z SZYNKĄ

Tortillę smarujemy serkiem , następnie równomiernie rozkładamy pozostałe składniki. Zwijamy ściśle i zawijamy w folię spożywczą. Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godz. Kroimy pod ukosem na kawałki 3-4 cm.

3. FASZEROWANE ROLADKI Z SZYNKI

Roladki można z powodzeniem przygotować dzień wcześniej. Idealna przekąska na przyjęcie. Zioła siekamy drobno i mieszamy z serkiem oraz majonezem. Na folii spożywczej układamy plasterki szynki, tak aby zachodziły na siebie końcówkami. Na szynce rozsmarowujemy cienką warstwę serka z ziołami. Zawijamy w rulonik, zamykamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Kroimy na małe kawałki. Przystrajamy świeżymi ziołami.


©2021 Kabanos
realizacja icenter.pl, PRIM