Ubojnia "Kojs"
Ubojnia „Kojs” i jest firmą rodzinną, funkcjonującą od kilkunastu lat na rynku polskim.
Założycielem i pierwszym szefem był nestor rodu Kojsów – pan Władysław, który w roku 1990 rozpoczął ubój i produkcję w małym zakładzie mięsno – wędliniarskim w Spytkowicach.
Dnia 1 kwietnia 1996 roku, firmę przejęły dzieci pana Władysława- Mirosław i Joanna. W następnych latach działalności dokonywano kolejnych inwestycji, a sukcesy w sprzedaży potwierdzały bardzo dobrze obraną strategię rozwoju firmy.
Metodą małych kroków zdobywano coraz szerszy rynek, a to z kolei wymuszało kolejne inwestycje firmy. W roku 2012 linia uboju bydła została zmodernizowana oraz unowocześniona, z możliwością uboju tradycyjnego oraz rytualnego HALAL. Powiększono również chłodnie mięsa oraz zmodernizowano ekspedycję. W 2013 roku zmodernizowano również linię uboju wieprzowego, co pozwoliło zwiększyć zdolność produkcyjną.
Firma „KOJS” Ubojnia bydła, owiec i trzody nieustannie pracuje na pozycję lidera, modernizując i inwestując, tak aby dostosować się do wymagań restrykcyjnych przepisów oraz klientów Unii Europejskiej.
bydła
trzody
chlewnej
owiec
Ubojnia "KOJS" Mirosław Kojs,
Skup i ubój zwierząt rzeźnych
ul. Spółdzielców 1,
34-480 Jabłonka,
tel./fax +48 18 261 19 35
biuro@kojs.com.pl
Dział skupu
Ryszard Kowalczyk +48 665 100 200
Dział produkcji
Damian Kojs +48 539 974 847
Dział sprzedaży
Rafał Maciaszek +48 661 303 215
Dział transportu
+48 661 303 221
Dział eksportu
+48 661 303 261