strona główna - Paszteciki
Paszteciki
wstecz
Paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- Kiełbasa Biała Parzona od Kabanosa - 7 sztuk
- 1 jajko
Rozwiń ciasto francuskie. Kiełbasy obierz z jelita, ułóż w jednym rzędzie na cieście. Zawiń kiełbasę w rulon z ciasta i potnij ostrym nożem na małe paszteciki. Piekarnik z termoobiegiem nagrzej do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż paszteciki na blasze, łączeniem ciasta do dołu. Rozbij jajko w miseczce i roztrzep widelcem, rozsmaruj na wierzchu pasztecików silikonowym pędzlem. Możesz udekorować je na wierzchu kminkiem, sezamem albo czarnuszką. Piecz aż ciasto zarumieni się na złoty kolor, około pół godziny.
wstecz